A través dels bans, revistes, cartells, periòdics i fotografies s'oferix una retrospectiva de la Setmana Santa alacantina des dels anys quaranta en avant.
La ciutat durant eixos dies vivia amb fervor estes celebracions religioses i complia amb els tradicionals bans que per eixes dates es publicaven en relació amb l'orde públic.
Així ho confirmen, entre molts, els bans dels alcaldes Luciáñez Riesco el 1941, o d'Agatángelo Soler el 1956, que anunciaven la tradicional parada de circulació de vehicles des del Dijous Sant fins al Dissabte de Glòria. Així mateix trobem la petició al públic que elegia el Castell en Pasqua, com a zona de recreació, de respectar les regles d'urbanitat durant les tradicionals festes de Resurrecció, per tal d'evitar descuits que pogueren provocar incendis a la muntanya.
Els periòdics ressenyaven els esdeveniments del dia. La Gaceta de Alicante de 10 d'abril del 1941 alternava la notícia de la dura situació política internacional amb els temes religiosos. En la seua capçalera figurava en la Secció Estampa de la Setmana Santa i amb el títol La Llum del Gòlgota, les reflexions escrites pel seu director Francisco Ors. També s'anunciava la celebració de les processons com la del Sant Enterrament.
Resulten curioses les exhaustives instruccions sobre l'assistència obligatòria i amb l'equip complet... etc als confrares de la Germandat Sacramental de la Santa Verònica que impartia el seu majordorm, Tomás Valcárcel Deza, al març del 1950.
Les revistes de Setmana Santa notificaven al públic els actes que es celebrarien durant eixos dies i se subvencionaven per mitjà de la publicitat de particulars. Suggeriments publicitaris com les de la Revista Pasión de la Semana Santadel 1950, que invitava la gent a presenciar les processons des del café-bar Molinero, a la Rambla.
Finalment, a través de la selecció d'unes fotografies en blanc i negre i color, corresponents als anys quaranta fins als noranta, oferim imatges dels passos següents: la Verònica, Mare de Déu de la Soledat, el de Salzillo des de Sant Nicolau, el Davallament de la Santa Creu, ..., rendint així un homenatge als fotògrafs Francisco Sánchez, Eugenio Bañón i Goyo, ja que gràcies al seu treball hem recuperat les celebracions religioses d'antany.