La religiositat popular cap a la Relíquia de la Santa Faç ha quedat patent al llarg dels segles. Així ho demostren els estudis realitzats per Enrique Cutillas Bernal sobre el Monestir de la Santa Verònica i les relacions que com a Patrons de Fundació i Dotació han mantingut els representants de la ciutat i la comunitat de religioses Clarisses del Monestir.
A pesar de les diferents versions que ens han arribat d'autors que han escrit en altres èpoques sobre la tradició i l'autenticitat de la Relíquia, més de cinc-cents anys de religiositat de la gent d'Alacant són suficients per a sacralitzar el motiu d'eixa devoció. Encara que la tradició oral s'imposa a l'escrita, a l'Arxiu Municipal d'Alacant hi ha documents que parlen sobre la història del Sant Llenç, la seua arribada, els miracles i l'atracció que va despertar entre els alacantins que pelegrinaven al Monestir davant de la fama dels prodigis obrats per la Relíquia.
Per a esta exposició virtual, s'han seleccionat documents manuscrits, impresos, gravats i fotografies relacionats amb la història de la Santa Faç i la seua repercussió en la celebració de la festa que, anualment, el segon dijous després de la Setmana Santa, congrega més alacantins. En este sentit, destaquen les fotografies de Francisco Sánchez del trasllat de la relíquia, el 1942,, des de l'església de Sant Nicolau, on es trobava des del 1939, al Monestir de la popular pedania.