L'Ajuntament mostra el seu suport a la comunitat educativa visitant diversos centres

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Al voltant de 52.500 menors han iniciat aquest 8 de setembre les seues classes en la ciutat d'Alacant

#inici-de-curs-Alacant

  L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, al costat de la regidora d'Educació, María José Espuch, han visitat aquest dijous varis centres públics de la ciutat amb motiu de l'inici del curs escolar 2016-2017, en què han començat les seues classes un total de 52.576 alumnes i alumnes d'educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional a Alacant.

   L'alcalde d'Alacant i la regidora d'Educació han mostrat la seua satisfacció perquè l'inici del curs en les primeres hores d'aquesta jornada s'ha desenvolupat sense incidències rellevants i amb total normalitat per als 52.576 xiquets i xiquetes que comencen les seues classes avui en la ciutat d'Alacant. D'ells, 8.750 són d'Educació Infantil, 20.460 de Primària, 12.710 d'Educació Secundària Obligatòria, 4.494 de Batxillerat i 6.162 de Formació Professional.

   Per a saludar personalment als escolars i a les seues famílies en aquesta primera jornada de tornada al col·legi, l'alcalde d'Alacant i la regidora d'Educació han visitat aquest matí les Escoles Infantils Els Xiquets i '7 Enanitos', --que disposen d'un total de 219 places per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys--, així com el Centre d'Educació Especial El Somni, --de nova creació--, el CEIP El Faro, --que enguany ha habilitat una nova unitat d'infantil per a xiquets de tres anys--, i finalment l'IES Cap de l'Horta.

   L'alcalde d'Alacant ha traslladat tot el seu suport i reconeixement al treball que realitzen les escoles infantils municipals, especialment "després d'un estiu difícil, d'incertesa, quan el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro va dir que anava a eliminar-les d'una plomada sense tenir en compte la funció que feien i les persones que assisteixen a elles".

   El primer edil a més ha mostrat la seua satisfacció perquè Alacant té "unes escoles municipals magnífiques, que donen servei a moltíssims pares", i ha destacat que "este any per primera vegada '7 Enanitos' va a obrir totes les seues aules", amb un nou aula que atendrà a 15 menors d'1 a 3 anys i que estava tancada des de feia set anys.

   Per la seua banda, la regidora d'Educació ha defensat el paper de l'escola pública com "una  institució integradora que està al capdavant en la lluita contra les desigualtats socials i de gènere". Segons ha afegit, les escoles municipals "han estat oblidades per l'anterior govern", i aquest equip de Govern vol donar-los tot el seu respatler i desitjar-los avui un bon inici de curs als xiquets i xiquetes i a les seues famílies".

"UN SOMNI FET REALITAT"

   L'alcalde i la regidora d'Educació també han tingut la satisfacció de visitar el Col·legi d'Educació Especial El Somni, de nova creació, que comparteix edifici amb el CEIP Gloria Fuertes, per a atendre a 56 alumnes/as amb diversitat funcional, amb edats compreses entre els 13 i els 20 anys, que rebran en est centre formació específica especial de Secundària i de transició a la vida adulta.

   En una trobada informativa al costat del director del col·legi Emilio Ruiz, Gabriel Echávarri ha valorat la labor de l'adreça del centre i de la seua comunitat educativa per a engegar aquest projecte educatiu, i ha traslladat el seu suport i millors desitjos perquè es complisca aquest somni que cap xiquet ni xiqueta perda oportunitats d'estar realment inclòs en la societat.

   En aquesta mateixa línia, María José Espuch ha celebrat "l'inici d'un somni que s'ha fet realitat" i ha assegurat que "l'Ajuntament estarà al seu costat, en coordinació amb la Direcció territorial, per al que necessiten".

   "Estem treballant intensament i així ho seguirem fent, perquè l'escola pública siga garantia de qualitat i l'educació siga el motor de la igualtat d'oportunitats individuals i col·lectives", ha afegit l'edil.

   Aquesta aposta decidida per l'escola pública i la millora de les condicions en les quals s'imparteix l'ensenyament a el País Valencià i en concret en la ciutat d'Alacant, ha permès reduir la mitjana a 22,9 alumnes per aula en el conjunt de la província, i ampliar el nombre de professors en els centres educatius.

   L'esforç per la millora de les infraestructures escolars públiques també ha permès que 225 alumnes i alumnes d'Infantil i Primària inicien les seues classes avui en les noves instal·lacions del CEIP Manjón Cervantes, després de 7 anys d'espera cursant classe en barracons.