Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys
Sonia Tirado s'ha reunit amb l'empresa encarregada de l'estudi i amb representants de Las Atalayas, Pla de la Vallonga, Aguamarga i Mercalicante
Alacant, divendres 20 d'octubre de 2017.- La indústria d'Alacant requereix d'àrees empresarials preparades per al futur econòmic i els canvis normatius que s'aveïnen. Sota aqueixa premissa d'impuls del sector secundari, l'Agència Local de Desenvolupament, coordinada per l'edil Sonia Tirado, ve donant decidits passos en els últims anys en un àmbit on l'aposta per l'economia lligada a l'urbanisme i la construcció havia deixat sense ajudes i planificació a les àrees industrials.
L'estratègia per a impulsar aqueixa necessària modernització de les infraestructures industrials ha començat amb l'elaboració d'un diagnòstic que identifique i descriga de manera detallada les zones existents i permeta així el seu impuls cap a l'excel·lència que promou l'actual i futura normativa sorgida de la Conselleria d'Economia amb l'avantprojecte d'Àrees Industrials.
Aquest informe, l'elaboració del qual ja s'ha iniciat amb les primeres reunions de treball, permetrà el coneixement precís de les àrees i polígons distribuïts al llarg de tot el terme municipal, particularment en Las Atalayas, Pla de la Vallonga, Aguamarga i Mercalicante.
Precisament al llarg del matí del divendres la regidora s'ha reunit tant amb l'empresa encarregada de l'estudi com amb els representants de les entitats de conservació i agrupacions empresarials de tots aqueixos polígons. Així en la reunió de treball, Sonia Tirat, ha sigut acompanyada per la directora general de Mercalicante, Dolores Mejía, el director de l'entitat de conservació del polígon de Las Atalayas, Vicente Seguí, el secretari general de FEMPA (entitat de referència en el polígon d'Aguamarga), Luís Rodríguez, i Juan Luis Escoda, representant de l'agrupació empresarial de Pla de la Vallonga.
Junts han definit les pautes de desenvolupament d'un estudi que permetrà delimitar les actuacions i millores necessàries per a cada servei i infraestructura industrial, així com la seua estimació pressupostària i la seua adequació a la normativa autonòmica que pot arribar a permetre el seu finançament.
Amb tot açò el departament dirigit per Tirado permet proporcionar al planejament de la ciutat i al futur industrial de la ciutat una eina útil a l'hora d'aspirar al programa d'ajudes engegat per la Conselleria d'Economia a través de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les àrees industrials de la Comunitat i que, amb un caràcter bianual, permetrà aspirar en 2018 i 2019 a ajudes de caràcter comarcal que comptaran amb un pressupost total estimat de 26,5 milions d'euros per exercici.
En suma, l'èxit de la convocatòria i la màxima col·laboració mostrada entre la regidoria i les entitats industrials, sumat a l'ambiciós estudi proposat per l'empresa adjudicatària, estan permetent a la indústria d'Alacant avançar cap a la seua anhelada modernització.