L'Ajuntament anima als centres a participar en els Trobades d'Escoles en Valencià 2016

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Espuch: "Educació ha normalitzat la relació amb els centres que ensenyen en valencià"

trobades_2

   L'Ajuntament d'Alacant, a través de la Regidoria d'Educació que dirigeix l'edil María José Espuch, col·labora activament amb la Cívica-Escola Valenciana en l'organització de les Trobades d'Escoles en Valencià que se celebren este diumenge 24 d'abril en el CEIP Mora Puchol d'Alacant. L'edil ha animat a les comunitats educatives de tota la ciutat a participar i gaudir d'aquesta jornada lúdica i reivindicativa d'agermanament en defensa de l'ensenyament en Valencià.

    La regidora d'Educació ha presentat en roda de premsa les Trobades d'Escoles al costat del president comarcal de la Cívica-Escola Valenciana, Abraham Esteve, la directora del CEIP Mora Puchol, María José Fontela del Rey, i la cap d'estudis i coordinadora de la trobada en aquest col·legi Asunción Martínez Soler.

    María José Espuch ha subratllat que l'actual equip de Govern "ha normalitzat la relació que en anteriors mandats tenia amb els centres que ofereixen ensenyament en valencià en la ciutat d'Alacant, i prova d'açò és el suport que donarà el diumenge a les Trobades, a les quals està prevista l'assistència de l'alcalde Gabriel Echávarri i  d'una bona representació de regidores i regidors".

    Per la seua banda, el president comarcal de la Cívica ha remarcat que "el lema d'enguany 'Un país d'escoles' posa en valor la labor quotidiana de docents, pares i mares i de l'alumnat, que han fet i faran escola".

  "Un país d'escoles és una aposta per una educació pública, de qualitat i en valencià. Una aposta per una societat on l'ensenyament en valencià estiga present en tot el sistema educatiu, Infantil, Secundària, batxiller, Persones Adultes, Formació Professional, universitat, i en tots els centres públics i concertats del nostre territori", ha indicat Abraham Esteve.

   "És una defensa del valencià sense complexos, des de totes les administracions, una aposta per la capacitació adequada en valencià de tots els treballadores del sector públic, per la normalització lingüística de tots els estaments de l'administració i del govern valencià, des de totes les conselleries. Una aposta per una vertadera Llei d'Igualtat lingüística que incloga el requisit lingüístic", ha afegit.

    La directora del CEIP Mora Puchol, María José Fontela del Rey, ha traslladat la seua satisfacció per tenir l'oportunitat d'acollir aquesta gran festa enguany", i ha agraït la col·laboració activa de l'Ajuntament d'Alacant i d'Escola Valenciana en la seua organització.

   En este mateix sentit, la cap d'estudis del centre, Asunción Martínez Soler ha destacat "la labor i il·lusió de la comunitat educativa del col·legi", i ha avançat que els assistents podran conèixer de primera mà les instal·lacions del col·legi, així com el projecte pilot d'Infantil de dos anys que li ha sigut concedit a aquest col·legi.

    En les Trobades de l'Alacantí col·laboren les següents institucions:

Ajuntament d'Agost
Ajuntament d'Alacant
Ajuntament del Campello
Ajuntament de Mutxamel
Ajuntament de Sant Joan d'Alacant
Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig
Ajuntament de Xixona
Universitat d'Alacant