Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys
L'aplec de Muixerangues d'Alacant, Algemesí, València, Alcúdia, Sueca, Xàtiva, La Safor col·loca a la ciutat entre les "trobades" més importantees de les comarques valencianes
Alacant. Diumenge, 18 de juny de 2017.
Els voltants de la Plaça dels Estels ha acollit a primera hora de la vesprada de hui diumenge les demostracions, figures i castells humans alçats per les nou colles muixerangueres arribades de tota la Comunitat.
El programa Fogueres Culturals, de la Regidoria de Cultura i la Federació de Fogueres, junt a col·laboradors com la Diputació, l'Institut Valencià de Cultura (IVC-Generalitat), diari Información, Amstel i Coca Cola, entre d'altres, aconsegueix un any més ajudar a la consolidació d'aquesta espectacular tradició popular.
El regidor de Cultura, Daniel Simón, ha pres la paraula en l'acte per donar la benvingda a tots els participants, xiquets i xiquetes, joves i adults, d'ambdós sexes que han fet pinya per construir aquests pilars humans que han impressionat el nombrós públic que ha aplaudit l'espectacle. Simón ha precisat que aquesta especialitat de diades està aconseguint col·locar a Alacant en el mapa dels encontres de castells humans més importants dels que tenen lloc de nord a sud de les comarques valencianes.
El president de la Federació de Fogueres, Manuel Jiménez, la "Bellea" del Foc, Sofía Escoda, i les seues dames, han sigut algunes dels destacats participants que han contribuït a consolidar les bases del castell alçat com a fermall final per la Muixeranga d'Alacant.
El regidor de Presidència, Natxo Bellido, Alicia Garijo, directora a Alacant de l'Institut Valencià de Cultura, que han encapçalat un tros de la cercavila de les colles i els seus músics, així com Jordi Vayà, assessor de l'equip del regidor Daniel Simón, també han pres part de la trobada. Representants de partits polítics, del món de la festa i de diversos sectors socials, així com nombrosos professionals de la fotografia, han seguit de prop l'evolució d'aquestes construccions humanes.