Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys
La Regidoria d'Educació i la Universitat Permanent consideren aquesta primera experiència "altament enriquidora" per a majors i menors
La Regidoria d'Educació i la Universitat d'Alacant (UA) han conclòs amb satisfacció la primera edició del programa gratuït de 'Suport escolar per a la prevenció de l'absentisme en l'ensenyament Primari i Secundària (APAE)', que durant el curs 2015-2016 ha permès a prop d'un centenar de xiquets i xiquetes de la ciutat, les famílies de les quals manquen de recursos econòmics, rebre classes de reforç extraescolar impartides per professorat voluntari sènior i, en termes generals, millorar el seu rendiment escolar al final de curs.
L'edil d'Educació María José Espuch i la directora de la Universitat Permanent de majors de la Universitat d'Alacant, Concha Bru, van impulsar el passat mes de setembre aquesta iniciativa i van aconseguir materialitzar-la poc després a través de la signatura d'un conveni de col·laboració entre les dues institucions, per a fer realitat aquest nou programa intergeneracional.
El programa s'ha desenvolupat durant el curs 2015-2016 en cinc centres de l'Ajuntament situats en cinc barris pertanyents al municipi d'Alacant, amb una dotzena de docents que han donat suport a un total de 92 alumnes i alumnes d'entre 6 i 16 anys, escolaritzats en l'etapes de Primària i Secundària.
"En aquest primer curs fem un balanç molt positiu perquè ens consta que ha sigut altament enriquidor per als dos col·lectius que han participat en ell", ha indicat la regidora d'Educació, María José Espuch.
Els menors han pogut beneficiar-se dels coneixements i del punt de vista dels docents experimentats, i de forma generalitzada tots els escolars participants han millorat les seues qualificacions acadèmiques gràcies a aquest reforç.
D'altra banda, l'edil ha destacat "l'excel·lent labor que han dut a terme els docents voluntaris, els qui han tingut la satisfacció personal d'aportar els seus coneixements i el seu bon fer amb una perspectiva més tranquil·la".
"Han sigut persones molt generoses amb el seu temps i amb gran motivació per a participar, que a més, gràcies a aquesta experiència, han vist com es revaloritza el seu paper social i com mantenen un rol actiu i profitós en la societat".
El programa de reforç també ha sigut molt positiu per a les famílies, els qui han apreciat que els seus fills i filles hagen estat ben atesos, tant en el sentit acadèmic com en el tracte humà, per la qual cosa han mostrat el seu interès per continuar participant el pròxim curs escolar 2016/17.
Els beneficiaris d'aquest programa gratuït i sense ànim de lucre són escolars les famílies dels quals manquen del suficient poder adquisitiu per a poder oferir-los els recursos necessaris per a superar les manques educatives que se'ls puguen plantejar.
María José Espuch ha avançat que els equips de la Regidoria d'Educació i de la UA ja estan treballant per a donar continuïtat a aquest programa intergeneracional de cooperació i solidaritat durant el pròxim curs 2016-2017.
DISTRIBUCIÓ D'ALUMNAT PER CENTRES
Les classes de reforç s'han realitzat en:
- el Centre 'Felicitat Sánchez' del barri de Florida-Babel --on han rebut suport un total de 27 escolars, 10 d'ells de Primària i 12 de Secundària--;
- el Centre 'Illa de Cuba' del barri Los Angeles --amb 23 escolars, 19 d'ells de Primària i 7 de Secundària--;
- el Centre comunitari de Garbinet --amb 13 alumnes i alumnes, 12 d'ells de Primària--;
- el Centre de Recursos Educatius (CREM) --amb 9 escolars de Secundària--,
- el Centre Comunitari de Platges --amb 20 escolars, 11 d'ells de Primària i 9 de Secundària--.