Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys
La mostra s'exhibirà fins l'1 de setembre gràcies a la cooperació de l'Obra Social la Caixa, Aguas de Alicante i l'Ajuntament d'Alacant
Alacant. Dimecres 27 de juliol de 2016
Gabriel Echávarri, alcalde d'Alacant; Felipe Polit, director comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana; Daniel Simón, regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant; i Francisco Javier Bartual,director general d'Aguas de Alicante, han presentat avui l'exposició "H2Oh! Els secrets de l'aigua de la teua ciutat", una mostra itinerant que pretén conscienciar sobre l'ús d'aquest recurs tan preuat i, al seu torn, tan escàs.
Vivim en un planeta privilegiat, i ho és perquè posseeix una substància excepcional: l'aigua líquida. Però, malgrat aquesta aparent abundància, l'aigua dolça, de la qual depenem directament per a viure, és un recurs limitat. La quantitat d'aigua present en el nostre planeta no ha variat en milions d'anys. Quan bevem un got d'aigua, podríem estar bevent les mateixes molècules que en el seu moment va beure un dinosaure, i fins i tot les mateixes llàgrimes de Nefertiti.
El progressiu creixement de la població mundial suposa una demanda d'aigua cada vegada major. Per tant, el repte consisteix a cobrir les necessitats de provisió de la població de forma sostenible i, al mateix temps, completar el cicle retornant l'aigua al mitjà natural en les millors condicions possibles.
Reflexionar sobre els grans desafiaments tecnològics, econòmics i mediambientals que comporta un gest aparentment tan senzill com obrir una aixeta a casa i que isca aigua potable és un dels objectius d'aquesta exposició, basada en diferents elements museogràfics singulars, des de peces reals fins a interactius multimèdia d'última generació. També podrem descobrir en la mostra per què diem que l'aigua és «l'elixir de la vida», quin és el pes en aigua del visitant que desitge saber-ho o a què es destina la major part de l'aigua dolça, entre altres coses.
L'exposició es podrà visitar, amb lliure accés, fins a l'1 de setembre, amb els següents horaris: de dilluns a diumenge, d'11 a 14 hores i de 18 a 24 hs.
Visites guiades, de dilluns a diumenge, de 12 a 19 hores.
La carpa que conté l'exposició està situada en el passeig marítim de la Platja de Sant Joan. Pàrquing 3, al costat de l'encreuament de l'Avinguda niçarda amb el carrer Irlanda.