Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys
Leonardo Anselmi, Enrique Zaldivar i Raquel López participen demà dimarts en el I Fòrum Protecció Animal, Alacant 2016
La Regidoria de Protecció Animal celebrarà demà, dimarts 1 de març, en Las Cigarreras, el I Fòrum Protecció Animal, Alacant 2016, en el qual participaran l'animalista i antitaurí català, Leonardo Anselmi, el president de la Federació per a la Protecció i Defensa de l'Animal a la Comunitat Valenciana, José Manuel Gil, el president i fundador de l'Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i el maltractament Animal (AVATMA), Enrique Zaldivar, la fundadora del primer despatx especialitzat en Dret Animal, Raquel López i la vicepresidenta de PRODA, Professionals per a la Defensa Animal, Esperanza Otero, per citar-ne alguns.
Es tracta del primer Fòrum animalista convocat a la Comunitat Valenciana i està dirigit a polítics, tècnics i treballadors de l'administració i a associacions i persones interessades en la protecció animal. L'objectiu d'aquest curs formatiu, explica la regidora de Protecció Animal, Marisol Moreno, “és crear una consciència animalista en aquest municipi”. L'edil apunta “que el Fòrum va a comptar amb l'assistència de funcionaris d'altres administracions, que necessiten formar-se, per a adaptar-se a la nova legislació”. Així, la Regidora incideix, en la necessitat donar competències a les regidories de Protecció Animal i, per tant, “impulsar la responsabilitat dels ajuntaments a l'hora d'implicar-se en el respecte als animals”.
El Fòrum es dividirà en matí i vesprada, i s'abordaran aspectes de la protecció animal, a través de les conferències "Les polítiques públiques animalistes i el desafiament de la seua aplicació d'una manera eficient"; "L'abandó d'animals en la Comunitat i possibles solucions"; "Propostes educatives-formatives, la legislació de protecció animal"; "La tauromàquia com a excepció al maltracte animal". Es debatrà, en definitiva, sobre la responsabilitat de les administracions en l'àmbit del Dret com la Llei de Protecció d'Animals de Companyia, així com sobre les competències i responsabilitats de l'administració i els delictes de maltractament animal i abandó en el Codi Penal. Finalment, es posaran sobre la taula detalles sobre la responsabilitat de l'administració quan no actua en casos de maltractament.
La inscripció és gratuïta i es pot realitzar fins demà en la mateixa Caixa Negra o enviant un correu a l'adreça foro.proteccionanimal@alicante.es, indicant nom complet, N.I.F., número de telèfon de contacte i si acudirà a les conferències, del matí, de la vesprada, o a ambdues.
BIOGRAFIA PONENTS
LEONARDO ANSELMI, de nacionalitat Argentina, viu a Barcelona des de fa 10 anys. Va estudiar màrqueting i sociologia en Rosario, la seua ciutat natal. A Barcelona va ser la persona que va liderar la recol·lecció de signatures per a l'abolició de les corregudes de bous. Va ser nomenat portaveu de la Plataforma Prou. Va liderar el moviment dels animalistes de Catalunya que es van unir entorn de l'objectiu d'abolir la Correguda de Bous a Catalunya. Finalment, en 2010, va impulsar l'ordenança de l'ajuntament de Barcelona per a prohibir la venda d'animals en els carrers. Pertany a la Fundació Franz Weber (FFW), activa mundialment en la protecció de la natura i del món animal.
JOSE MANUEL GIL és president de FEDENVA: Federació per a la Protecció i Defensa de l'Animal a la Comunitat Valenciana, que el seu principal objectiu és unir forces i coneixements entre totes les associacions de la Comunitat i canalitzar esforços davant les precària situació que vivim d'abandó i maltracte animal.
ESPERANZA OTERO és vicepresidenta de PRODA, una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal conscienciar, sensibilitzar i formar a la població en general en el respecte cap als éssers vius, humans i no humans. Compta amb una àmplia experiència en els camps de la Formació i l'Educació en matèria de Protecció Animal.
RAQUEL LÓPEZ és fundadora del primer despatx especialitzat en Dret Animal en la Comunitat Autònoma de Múrcia, amb àmbit d'actuació nacional. Actualment compta amb casos oberts a Toledo, Sevilla, Màlaga, Alacant i Múrcia. És Assessora jurídica des de l'any 2012, d'entitats protectores, associacions i federacions d'animals a nivell nacional com Lorca Animal, Refugi d'Animals Abandonats i el Refugi del Burrito.
JOSE ENRIQUE ZALDÍVAR és president i fundador de l'Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia (AVAT) (En l'actualitat Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i del Maltracte Animal) (AVATMA). Vicepresident de la Plataforma La Tortura No És Cultura (LTNEC). Va ser ponent davant la Comissió de Medi ambient del Parlament de Catalunya durant la tramitació de la ILP per a la prohibició de les corregudes de bous en aqueixa comunitat autònoma. De la mateixa manera, va ser ponent davant la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats en contra de la ILP per a fer de la tauromàquia Bé d'Interès Cultural en 2013. De la mateixa manera, va defensar davant els eurodiputats del Parlament Europeu de Brussel·les un informe sobre el patiment del bou de brega en els espectacles taurins en 2009. Ha sigut ponent en nombroses jornades sobre protecció animal en diverses ciutats d'Espanya. Ha assistit a presentació de llibres i de pel·lícules sobre temàtica antitaurina i ha participat en nombrosos col·loquis i debats en mitjans de comunicació.